Channel Odensehuizen Nederland [OPGEHEVEN]

Landelijk channel

Vraag

17 april 2024
Profielfoto van Annet Doesburg
Begeleider jeugd

“Welke methoden of benaderingen gebruik of ken jij om kinderen in de leeftijd van 8-13 jaar (in een residentiële instelling) te begeleiden bij het gebruik van internet en sociale media?”

Toelichting

Voor ons afstudeeronderzoek binnen de opleiding Social Work zijn we op zoek naar inzichten en ervaringen van professionals over het begeleiden van kinderen (in residentiële instellingen) bij het veilig en verantwoord gebruik van internet en sociale media. Aangezien de kinderen op de groep vaak te maken hebben met ontwikkelings- en gedragsproblematiek, zijn ze mogelijk kwetsbaarder voor de risico's van internetgebruik. We zijn geïnteresseerd in verschillende benaderingen (best practices) die worden gebruikt, evenals bestaande richtlijnen of praktijkprogramma's die kunnen worden gedeeld en ons kunnen helpen bij ons onderzoek.

Motivatie

Ons doel is om meer inzicht te krijgen in effectieve methoden om de digitale vaardigheden van kinderen te bevorderen en mogelijke risico's te minimaliseren. Jou input, inclusief eventuele richtlijnen of praktijkprogramma's die je gebruikt, kan ons helpen om ons onderzoek beter af te stemmen op de behoeften van deze doelgroep en om te leren van de praktijkervaringen van professionals zoals jullie.

Werkgebied

Wij zijn werzaam binnen het domein en deeltijd-studenten aan de opleiding Social Work in Groningen. Ons onderzoek voeren wij uit in samenwerking met een residentiële instelling die onder andere zorg biedt aan een groep kinderen in de leeftijd van 8-13 jaar. 

Profielfoto van Shirley Te Brinke
Jeugdhulp in school/gezinsondersteuner

Hallo Annet,

Ik werk bij kind en jeugd zozijn!
Wij hebben een Zozijnschool!
Medewerkers geven 1 op 1 een training van ong 10 bijeenkomsten voor jongeren en kinderen over veilig internetten en dergelijke. Ik zou hun benaderen voor info en handvaten

Vr gr shirley te brinke

Profielfoto van Anouk Harthoorn
Onafhankelijk cliëntondersteuner

Kijk eens op de website van de social media juf
https://www.socialmediajuf.nl/